Zwangerschap & homeopathie

 

Zwangere vrouwen zijn gevoeliger en vaak zie ik klachten als misselijkheid, braken, slaapproblemen, vocht vasthouden, obstipatie, aambeien, onevenwichtigheid, hoofdpijn, jeuk, blaasontsteking, vaginale infecties, bekkenklachten, gestoorde glucosewaardes enz. Hiervoor zijn allemaal homeopathische middelen inzetbaar die de klachten kunnen verminderen of zelfs laten verdwijnen. Homeopathie is heel geschikt als de klachten aanhouden en reguliere middelen weinig effect hebben of risicovol zijn voor het ongeboren kind. Homeopathische begeleiding is naast de zorg van je verloskundige, gynaecoloog of huisarts en vervangt deze zorg dus niet. Het is wel mogelijk, indien gewenst, dat ik na een consult contact opneem met je behandelaar over de homeopathische begeleiding die we gestart zijn. 

 

Om in kaart te kunnen brengen welk middel voor jou geschikt zou kunnen zijn is een uitgebreide intake van belang. Deze eerste afspraak duurt meestal 1-1,5 uur waarin ik je een heleboel vragen stel: het in kaart brengen van je zwangerschap, zijn er klachten in deze zwangerschap en welke zijn dit, hoe uiten deze klachten zich, zijn er eventuele eerdere zwangerschappen en hoe zijn deze verlopen, vragen over je familie ivm erfelijkheid, je hobby's etc. Met deze informatie ga ik dan kijken welk middel voor jou in de huidige situatie het meest passend is. 

 

Ook als er geen klachten zijn kan een homeopathische behandeling je ondersteunen om de vitaliteit te verbeteren in je zwangerschap. Twijfel je of homeopathie iets voor jou kan betekenen neem dan vrijblijvend contact met me op.