Bevalling & homeopathie

 

Bevallen is een natuurlijk proces. Hierin willen we zo min mogelijk ingrijpen, maar wel bijsturen of ondersteunen waar dat nodig is. Ook hier kan homeopathie op een natuurlijke manier ondersteuning bieden.

Met het inzetten van het juiste middel kan al snel een effect worden waargenomen bij bijvoorbeeld onregelmatige weeën, angst, pijn of onrust tijdens de bevalling. Ook bij wat ruimer bloedverlies of het achterblijven van de placenta kan homeopathie worden ingezet. 

 

Informatief consult/ informatieavond

Tijdens dit consult/ informatieavond geef ik informatie over wat homeopathie kan betekenen in de voorbereiding op de komende bevalling en wanneer homeopathie ingezet kan worden tijdens en net na de bevalling. Aan de hand van voorbeelden en uitleg over de inhoud van de homeopathiekit zorg ik ervoor dat jullie zelf deze middelen kunnen gebruiken rondom de bevalling. Het is raadzaam om samen te komen met diegene die je zal bijstaan tijdens de bevalling, maar is niet noodzakelijk. Het zijn altijd kleine groepjes om ruim de tijd te houden voor vragen en het delen van ervaringen. De avonden zijn van 19.30- 20.30 uur (max 20.45 uur). Het advies is om de informatieavond bij te wonen tussen 28 en 36 weken zwangerschap. Vanuit de aanvullende verzekering wordt deze avond bijna volledig vergoed.

----------------------------------------------------

Nieuwe datum informatie avond:

- maandag 18 juli in Heinkenszand

----------------------------------------------------

 

Vanaf 37 weken zwangerschap is het mogelijk om een homeopathisch

middel te gebruiken om het natuurlijke rijpingsproces van je baarmoedermond te

ondersteunen. Dit kan fijn zijn als je eerder (dreigend) serotien bent bevallen of

als je het gewoon een prettig idee vindt om je lichaam te helpen in deze laatste

weken van je zwangerschap.