Bevalling & homeopathie

 

Bevallen is een natuurlijk proces. Hierin willen we zo min mogelijk ingrijpen, maar wel bijsturen of ondersteunen waar dat nodig is. Ook hier kan homeopathie op een natuurlijke manier ondersteuning bieden.

Met het inzetten van het juiste middel kan al snel een effect worden waargenomen bij bijvoorbeeld onregelmatige weeën, angst, pijn of onrust tijdens de bevalling. Ook bij wat ruimer bloedverlies of het achterblijven van de placenta kan homeopathie worden ingezet.

Informatief consult/ informatieavond in aanloop naar de bevalling

Tijdens dit consult geef ik informatie over wat homeopathie kan betekenen in de voorbereiding op de komende bevalling en wanneer homeopathie ingezet kan worden tijdens en net na de bevalling. Aan de hand van voorbeelden vanuit de praktijk zorg ik ervoor dat jullie zelf deze middelen kunnen gebruiken rondom de bevalling. Het advies is om dit consult te plannen tussen 30 en 36 weken zwangerschap. Vanuit de aanvullende verzekering wordt dit consult deels vergoed.

 

Data Voorlichtingsavond:

Heinkenszand: 11 mei en 13 juli

Oost-Souburg: 17 april en 5 juni

Tijd: 19.30- 20.30 uur

De groepen bestaan uit maximaal 6 zwangeren en de voorlichtingsavond gaat door bij aanmelding van ten minste 3 zwangeren voor een bepaalde datum.

Verder is het vanaf 37 weken zwangerschap mogelijk om een homeopathisch middel te gebruiken om het natuurlijke rijpingsproces van je baarmoedermond te ondersteunen. Dit kan fijn zijn als je eerder (dreigend) serotien bent bevallen of als je het gewoon een prettig idee vindt om je lichaam te helpen in deze laatste weken van je zwangerschap. Samen kijken we welk middel voor jou de beste ondersteuning kan bieden.